Tjenester på syngre.dk til familie m.fl.

En del familiemedlemmer har en e-mailadresse på domænet syngre.dk.

Hedder du Syngre til mellem- eller efternavn og kunne du ønske dig en e-mailadresse på syngre.dk ([email protected])? Og kunne du tænke dig et subdomæne på syngre.dk også (ditnavn.syngre.dk)? Skriv til mig og lad os se om det ikke kan lade sig gøre.

Google Apps anvendes som e-mailløsning og giver adgang til:

Gmail (e-mailsystem)

Kalender

Drive - arkiv og workspaces

Google Keep - noter

Google Meet- onlinemøder, konference - fremvisning af skærm etc.

Google Jamboard- tavler/opslagstavler/whiteboard

Google Chat- Chatgrupper til fx koordinering på tværs

Google Slides (presentation) - Værktøj til udarbejdelse af præsentationer som fx PowerPoint

Google Groups - Forum/grupperum

Google Forms/Analyse - Spørgeskemaer og målinger m.m.

For nuværende er det gratis, men hvis det bliver nødvendigt at opgradere senere pga. mange flere brugere, vil der blive opkrævet et gebyr pr. konto. Prisen vil være den som Google opkræver for Google Apps Business.

For at øge sikkerheden på syngre.dk anvendes en række forskellige teknologier, som på hver deres måde er med til at sikre anvendelsen af syngre.dk.

Domænet syngre.dk - "vejen dertil"

For at sikre at brugere kommer til syngre.dk og ikke en falsk side, som udgiver sig for at være syngre.dk, anvendes DNSSEC på domænet. Det er med til at sikre mod phishing-angreb og falske omdirigeringer.

E-mail til/fra syngre.dk

For at sikre mod spam, sikre mod misbrug af e-mails som udgiver sig for at komme fra syngre.dk samt have et så højt/godt omdømme hos modtagere af e-mails fra syngre.dk anvendes en række forskellige teknologier:

  • SPF
  • DKIM
  • DMARC

SPF

SPF (Sender Policy Framework) er en måde at fortælle omverdenen, hvor e-mails fra syngre.dk skal være sendt fra. Her er angivet en række servere, hvor e-mailen skal være sendt fra. Det betyder at hvis en e-mail fra syngre.dk sendes fra en ikke godkendt server, vil modtageren afvise e-mailen (den kommer ikke frem).

DKIM

DKIM (DomainKeys Identified Mail) er en måde hvor alle e-mails sendt fra syngre.dk bliver tilføjet en „digital signatur“, således modtageren kan vide sig sikker på, at e-mailen reelt kommer fra syngre.dk. Alle e-mails fra syngre.dk bliver tilføjet denne signatur.

DMARC

DMARC anvender SPF og DKIM til at fastslå, om en e-mail kommer fra den afsender som den udgiver sig til at komme fra. Desuden fortæller DMARC hvad modtageren skal gøre med en e-mail, hvis den ikke kommer fra syngre.dk. Hos syngre.dk bliver alle ikke autoriseret e-mails afvist. Der laves løbende statistik for at sikre mod misbrug og kendskab til eventuel misbrug.